Продавець Кліома Сервіс™ - розплідник ягідних рослин розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
4937 відгуків
Вільна дата відправки: 29.05.2025 Встигніть замовити!Каталог
+380 (44) 334-40-25
+380 (98) 955-35-36
+380 (50) 168-14-08
+380 (63) 925-23-45
вул. Шкільна (Офіс), Забрати замовлення можна лише на розсаднику с. Борохів (мітка на карті "Розсадник Кліома Сервіс")", Ківерці, Україна
Кліома Сервіс™
Залишити відгук

Корисні властивості виноградних кісточок для здоров'я людини

Корисні властивості виноградних кісточок для здоров'я людини

Усім добре відомо, яким корисним для здоровʼя є виноград. Але от про кісточки, які містяться всередині нього, часто забувають. Проте вони теж мають чимало цікавих властивостей. З них можна приготувати олію, настоянку, і навіть зробити подушку для спання.

виноградні кісточки, як правильно вживати виноградні кісточки, чи можна їсти виноград з кісточками, олія виноградних кісточок, чим корисні виноградні кісточки, олія виноградних кісточок харчова, як приймати олію виноградних кісточок, виноградні кісточки користь, виноград користь, що зробити з винограду

Чим особливі виноградні кісточки?

Кісточки винограду містять велику кількість антиоксидантів. Ці речовини здатні нейтралізувати шкідливі вільні радикали. Таким чином вони перешкоджають розвитку раку та уповільнюють старіння організму. Також в їх складі є чимало фітоестрогенів. Вони особливо корисні для жінок, тому що нормалізують баланс власних естрогенів в організмі і захищають від багатьох захворювань, повʼязаних з гормональною сферою.

Отримати корисні речовини із виноградних кісточок, просто розжовуючи їх, практично неможливо. Окрім того, вживання їх у їжу може спровокувати апендицит. Тому краще в цілях оздоровлення використовувати продукти, приготовлені із кісточок винограду.

виноградні кісточки, як правильно вживати виноградні кісточки, чи можна їсти виноград з кісточками, олія виноградних кісточок, чим корисні виноградні кісточки, олія виноградних кісточок харчова, як приймати олію виноградних кісточок, виноградні кісточки користь, виноград користь, що зробити з винограду

Як приготувати олію з виноградних кісточок?

Для приготування олії рекомендовано брати лише кісточки повністю зрілого винограду. У цьому випадку ви отримаєте достатньо сировини. Кісточки потрібно промити та поставити сушитись у духовку при температурі приблизно 50 градусів. При цьому важливо час від часу їх перемішувати, щоб вони не пригоріли.

Рекомендуємо переглянути наш 👉 каталог сортів винограду за посиланням

Просушені кісточки потрібно подрібнити. Для цього можна використати мʼясорубку, кавомолку чи блендер. Отриману масу потрібно помістити в скляну посудину з кришкою і залити олією так, щоб вона покривала суміш приблизно на 1 см.

Протягом 1 днів закриту посудину треба тримати у холодильнику, час від часу перемішуючи її вміст. Потім суміш потрібно процідити. Для цього найкраще використовувати марлю, складену у кілька разів. Проте, щоб отримати чисту олію виноградних кінчиків, отриману рідину ще додатково відстоюють протягом 2-3 днів. За цей час олія виноградних кісточок опиняється на поверхні і її потрібно акуратно злити в окрему посудину. Зберігають готовий продукт у темному місці. Олію використовують як в косметичних і лікувальних цілях, так і додають у салати чи інші продукти харчування, проте нагрівати її чи кипʼятити не можна.

виноградні кісточки, олія із виноградних кісточок, виноградні кісточки, як правильно вживати виноградні кісточки, чи можна їсти виноград з кісточками, олія виноградних кісточок, чим корисні виноградні кісточки, олія виноградних кісточок харчова, як приймати олію виноградних кісточок, виноградні кісточки користь, виноград користь, що зробити з винограду

Популярним є рецепт для очищення організму з допомогою олії з виноградних кісточок. Для цього кожного ранку потрібно приймати декілька капель цього продукту: починати з двох, а потім поступово збільшити вказану кількість до 25. У дозування 25 капель олію приймають два тижні, а після цього так само поступово знижують дозу та відміняють прийом.

Настоянка із виноградних кісточок

Настоянка готується дуже просто:

  • 100 г свіжого насіння виноградних кісточок залити пів літра горілки;
  • поставити в темне місце на 21 день, на забуваючи час від часу струшувати посудину;
  • процідити та використовувати згідно призначення.

Настоянку з виноградних кісточок використовують частіше за все при захворюваннях серцево-судинної системи. Наприклад, для очищення судин рекомендовано випивати 1 ст. л. в день. При підвищеному тиску можна обмежитися однією краплею настоянки, яку слід вживати під час їжі.

Подушка із виноградних кісточок

Якщо виноградних кісточок у вас справді багато, ви можете пошити із них невеличку подушечку. Для цього їх потрібно добре просушити, а потім зашити у наволочку. На такій подушці можна спати. Крім того, якщо її нагріти, то можна прикладати до хворого місця, наприклад, при розтягненні мʼязів.

Якщо виноградних кісточок у вас недостатньо для пошиття подушки, то ви можете скомбінувати їх з інших подібним матеріалом, наприклад, із гречаним лушпинням.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner