Продавець Кліома Сервіс™ - розплідник ягідних рослин розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
4413 відгуків
Вільна дата відправки: 10.10.2024 Встигніть замовити!Каталог
+380 (44) 334-40-25
+380 (98) 955-35-36
+380 (50) 168-14-08
+380 (63) 925-23-45
вул. Шкільна (Офіс), Забрати замовлення можна лише на розсаднику с. Борохів (мітка на карті "Розсадник Кліома Сервіс")", Ківерці, Україна
Кліома Сервіс™
Залишити відгук

Квасимо капусту: Добірка смачних і перевірених рецептів

Квасимо капусту: Добірка смачних і перевірених рецептів

Капуста — справжня королева осіннього та зимового столу в українців. Її полюбляють і у свіжому вигляді, і в складі борщу чи інших страв. Крім того, дуже популярною є квашена капуста. Вона не тільки смачна, але й дуже корисна, оскільки містить велику кількість вітаміну С та позитивно впливає на мікробіом кишківника. Якщо ви плануєте готувати її самостійно, пропонуємо декілька смачних та перевірених рецептів.

Класичний рецепт квашеної капусти

Такий рецепт найбільш популярний. А ще досить простий, тому радимо спробувати.

  • Зніміть кілька верхніх листків з капусти. Тонко її нашинкуйте.
  • Очищену моркву натріть на великій тертці.
  • Покладіть капусту і моркву у велику миску, трохи посоліть і акуратно перемішайте, не перетираючи овочі.
  • Перекладіть суміш у глибоку посудину та щільно утрамбуйте дерев'яним товкачем, доки не виділиться сік. Накрийте тарілкою або диском і встановіть який-небудь тягарець зверху.
  • Залиште для бродіння при кімнатній температурі. Через кожні два дні слід проколювати суміш дерев'яною паличкою, щоб випускати гази.
  • Через тиждень капуста буде готова. Перекладіть її в банку і зберігайте в холодильнику.

капуста, вирощування капусти, квашена капуста, добірка рецептів, як заквасити капусту, класичний рецепт, маринована капуста

Квашена капуста у банці

Якщо у вас дома нема великих ємностей для квашення капусти, ви можете використати для цього звичайні трилітрові банки.

  • З качана зніміть верхні листки та викиньте їх. Тонко наріжте капусту ножем або натріть за допомогою спеціальної терки.
  • Перекладіть нашатковану капусту в миску, щоб зручніше було перемішувати.
  • Натріть моркву на великій тертці або тертці для корейської моркви.
  • Змішайте капусту з морквою та добре примніть руками. Щільно утрамбуйте суміш у велику банку.
  • Приготуйте розсіл, розчинивши 2 столові ложки солі в 1 літрі холодної кип'яченої води. Залийте ним капусту.
  • Поставте банку на глибоку тарілку, щоб збирати зайвий розсіл. Прикрийте кришкою або марлею. Залиште на два дні, періодично протикаючи виделкою, щоб випускати гази.
  • Злийте весь розсіл, додайте 1 ложку цукру, перемішайте і знову залийте капусту.
  • Закрийте банку та залиште в холодильнику ще на один день.

капуста, вирощування капусти, квашена капуста, добірка рецептів, як заквасити капусту, класичний рецепт, маринована капуста

Маринована капуста: швидкий рецепт

Поки капуста закваситься потрібно досить довго чекати. Якщо цей варіант не для вас, можете спробувати мариновану капусту швидкого приготування, їсти яку можна практично відразу.

  • Нашаткуйте капусту.
  • Очистіть моркву, натріть її на тертці та додайте до капусти.
  • Болгарський перець очистіть від насіння, наріжте на дрібні шматочки й змішайте з іншими овочами.
  • Приготуйте маринад: в каструлю налийте 500 мл води, додайте 100 г олії, 1 ст.л солі, 3-4 ст.л цукру, лавровий лист, запашний перець, насіння коріандру та роздавлені зубчики часнику. Доведіть до кипіння, додайте оцет, перемішайте та зніміть з вогню.
  • Полийте овочі гарячим маринадом і обережно перемішайте, сильно не приминаючи капусту.
  • Дайте настоятися на столі близько 15 хвилин.
  • Перекладіть мариновану капусту в невеликі банки та зберігайте в прохолодному місці.

Обираємо капусту для квашення

Не вся капуста однакова для квашення. Щоб отримати справді смачну і хрустку квашену капусту, варто звернути увагу на сорт. Експерти радять брати виключно пізні сорти. Чому ж вони кращі? На це є декілька причин.

  • Більше цукрів. Саме цукри є “паливом” для молочнокислих бактерій, які відповідають за процес квашення. В пізніх сортах капусти їх значно більше.
  • Щільніша структура. Листя пізніх сортів більш щільні, тому капуста під час квашення не розм'якшується і залишається хрусткою.
  • Світлий колір. Пізні сорти зберігають свій білий колір навіть після квашення, що робить капусту більш апетитною.

Серед найкращих сортів капусти для квашення можна виділити: Атрія F1, Агресор F1, Бірюза, Золтан F1, Лангедейкер Децема та Респект F1. Ці сорти відрізняються високим вмістом цукру, щільною структурою качана і відмінним смаком після квашення.

капуста, вирощування капусти, квашена капуста, добірка рецептів, як заквасити капусту, класичний рецепт, маринована капуста

При виборі капусти потрібно звернути увагу на деякі моменти.

  • Зовнішній вигляд. Качан має бути щільним, без пошкоджень і гнилі.
  • Колір. Листя повинні бути світло-зеленого кольору.
  • Свіжість. Капуста має бути свіжою, без ознак в'янення.

Не забувайте, що правильно обраний сорт капусти — це запорука успішного квашення і смачної закуски на зиму.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner