Продавець Кліома Сервіс™ - розплідник ягідних рослин розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
4251 відгук
Вільна дата відправки: 26.04.2024 Встигніть замовити!Каталог
+380 (44) 334-40-25
+380 (98) 955-35-36
+380 (50) 168-14-08
+380 (63) 925-23-45
вул. Шкільна (Офіс), Забрати замовлення можна лише на розсаднику с. Борохів (мітка на карті "Розсадник Кліома Сервіс")", Ківерці, Україна
Кліома Сервіс™
Залишити відгук

Малиновий бум 2020! Ілюзії чи реалії ?

Малиновий бум 2020! Ілюзії чи реалії ?

Останніми роками в Україні відбувається ягідний бум. Він є певним відголоском подібної ситуації в Європі: адже там вже багато років є тенденція до вирощування органічних, екологічно чистих, смачних ягід. І однією з найпоширеніших і найбільш перспективних ягід є малина. Чи можливий справжній малиновий бум в Україні у 2020 році? Наскільки це реально?


Перспективи для вирощування малини України на майбутнє!

Насправді, на сучасному етапі малина є однією з найбільш прибуткових ягід. Адже дохід вона починає приносити вже на наступний рік після посадки. А отже, фермери можуть займатися подібним видом бізнесу і не боятися, що вони програють. Звісно, прибуток буде за умови правильного догляду, використання необхідних добрив та інших факторів.

Та все ж чи станеться малиновий бум в Україні вже зовсім скоро? Є всі підстави стверджувати, що він таки відбудеться. Адже з кожним роком збільшуються площі малинників і все більше людей надають перевагу українській натуральній малинці.

Якщо говорити про Україну, то в останні роки помічена стійка тенденція до збільшення попиту на органічну малину. І можна говорити про те, що саме ця ягідка у 2020 році буде переживати свій бум і найбільше піднесення. Адже з кожним роком зростанні кількість людей, які ведуть здоровий спосіб життя, бажають вживати лише екологічно чисті продукти, хочуть цілий рік їсти справжню малинку без «пластмасового» смаку. Тому, скоріше всього, у 2020 році органічна малина буде мегапопулярною, а фермери зможуть отримувати доволі високі прибутки.

Проте варто пам " ятати, що для того аби малинка вважалась органічною потрібно, щоб вона:

  • Вирощувалась лише в екологічно чистій місцевості, далеко від автомобільних доріг і промислових підприємств.
  • Не оброблялась хімічними засобами, всі бур'яні видалялися вручну без застосування хімікатів, використовувались лише органічні і натуральні добрива.
  • Для мульчування можна застосовувати лише абсолютно природні натуральні матеріали.
  • Варто виконувати всі правила органічного землеробства аби пройти спеціалізовану сертифікацію.
  • То це реально?

Більшість фермерів, які хочуть займатися вирощуванням маліні – ентузіасти і великі мрійники. Адже поки виробництво маліні в промисловому масштабі в Україні – процес доволі складний. Хоча плантації ягід і збільшуються, проте на державному рівні це поки ніяк не регулюється. Адже найголовніше для фермера – це збути ягоду і зробити це якомога швидше, адже навіть найбільщ гарна, якісна і стійка малина не буде чекати вічно. А отже, державі варто подумати про заготівлі цієї корисної ягідки і встановлення для неї конкурентних цін. Зараз кілограм ранньої маліні коштує близько 150 гривень. Малина ремонтантних сортів може бути продана до Європи за суму близько 4 євро за кілограм.

Того аби все ж малинний бум найближчим часом відбувся варто, щоб і держава, і фермери співпрацювали і діяли спільно. На сучасному етапі така взаємодія поки дуже повільна і людині аби відчути успіх у цій справі варто мати певний стартовий капітал. У середньому аби засадити хорошими саджанцями 1 гектар маліні треба витрати близько 2000 доларів. Крім того, не треба забувати про систему поливу і добрива. Це може «потягнути» також на суму в 1000 доларів. Такі суми не під силу всім. Тому потрібно брати кредит у банку.

перспективи вирощування маини в Україні 2019-2020 рік

Підведемо підсумки

Зі всього вищесказаного можна зробити певні висновки. Отже, для того аби малиновий бум відбувся в 2020 році варто:

  • Активно розвивати вирощування малини в фермерських господарствах.
  • Приймати закони, лояльні до виробників сільськогосподарської продукції.
  • На державному рівні регулювати ринок збуту маліні.
  • Тісно співпрацювати з європейськими колегами та переймати їхній досвід.
  • Започаткувати мережу супермаркетів з органічною продукцією (наприклад, таких як в Шотландії). В такі заклади малина буде поступати відразу ж після збору, оминаючи зберігання на складах та переробку.
  • Створення цілісної системи транспортування, зберігання та реалізацію готової продукції. Для цього варто налагодити логістику, створити сховища та охолоджувальні установки.
  • Виділяти державні кошти або залучати інвесторів для виведення нових сортів малини, які б ідеально приживалися в українських кліматичних умовах. Для цього потрібно співпрацювати з селекціонерами та садівниками і шукати все нові сорти з високою урожайністю, чудовими смаковими якостями та довгим терміном зберігання.
  • Буті готуємо, що вартість маліні може зрости на 10-30 %.
  • Банки мають надавати кредити фермерам на пільгових умовах.

Таким чином, до 2020 року в Україні можливе значне збільшення урожаїв маліні. У нашої держави є всі шанси стати справжнім малиновим раєм.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner